2010-09-21 19:41:30• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai lapszámából

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai lapszámának kiemelt témái:

Játszóteret építettek a szülők

Tegnap felavatták Nagykároly első európai uniós biztonsági előírások szerint készült játszóterét, mely az Unitárius Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet keretében épült. Amint Bartha Mária Zsuzsánna unitárius lelkész, a munkálatok irányítója elmondta, a kettes óvoda udvarán létrehozott játszótér összköltségei még az 50 ezer lejt sem érték el.

Ülésezett a közlekedési bizottság

A szatmárnémeti önkormányzat közlekedésbiztonsági bizottsága tegnapi ülésén többek között a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetőségének kérvényét tárgyalta. Az új épületbe költözött iskola javasolta, hogy a Coşbuc utcában (a Populár mozi felőli részén) költöztessék el a gyalogátkelőt az iskola bejárata irányába. Ezt a bizottság nem hagyta jóvá, azonban - az épületből kilépő gyerekek biztonsága érdekében -engedélyezte egy korlát építését a járda szélén a gimnázium ajtaja előtt, ami egy kordonban folytatódik majd a zebráig. Az iskola a Ceahlaului utcai bejáratnál kérte egy gyalogátkelő felfestését, ugyanis itt bal felé indulva nincsen járda a gimnázium fala mellett. Ezt jóváhagyta a bizottság.

Szakemberhiány a kórházakban

Országszerte szakorvoshiánnyal küszködnek a romániai kórházak. A legnagyobb hiány a radiológiákon, az intenzív osztályokon van, ugyanakkor az aneszteziológus szakorvos is kevés. A legtöbb egészségügyi intézményben kétszer, háromszor több szakorvosra lenne szükség, mint ahánnyal jelenleg rendelkezik, illetve ahány alkalmazását az Egészségügyi Minisztérium jóváhagyta hétfõn este.

Összesen 2322 szabad posztot ír ki versenyvizsgára a szaktárca. Az Egészségügyi Minisztérium tervei szerint a kórházak novemberben rendezhetik meg a versenyvizsgákat ezekre az állásokra.

Szatmár megyében 28 munkahelyet hirdettek meg a kórházakban: tizenhármat a Szatmár Megyei Kórházban, tízet a nagykárolyi kórházban, négyet az avasfelsõfalui kórházban, egyet a szatmárnémeti tébécékórházban - a tasnádi egészségügyi intézményben viszont nem lesz felvétel.

A témáról bővebben a Szatmári Magyar Hírlap szerdai számában.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: